Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας ΚύπρουΤάκης Κληρίδης - Πρόεδρος

Ο κ. Κληρίδης, πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου, διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών κατά την περίοδο Μαρτίου 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003. Σπούδασε στην Αγγλία Διοίκηση Επιχειρήσεων και ακολούθως πέρασε τις εξετάσεις του ACCA. Είναι Fellow του Chartered Association of Certified Accountants – UK. Εργάστηκε στην Αγγλία και Ελλάδα και επέστρεψε στην Κύπρο το 1977 όπου εργάστηκε στον οίκο Μεταξάς, Λοϊζίδης, Συρίμης & Σία (KPMG) όπου έγινε συνέταιρος το 1981. Διετέλεσε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών στην Κύπρο και στο εξωτερικό......


Δρ. Ανδρέας Ασσιώτης - Αντιπρόεδρος
Ο κ. Ασσιώτης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών, μεταπτυχιακού τίτλου καθώς και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο N.Ιλινόις των ΗΠΑ. Είναι Επικεφαλής της Μονάδας Ιδιωτών (τομέας Λιανικής Τραπεζικής) του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, μιας από τις τρεις συστημικές τράπεζες στην Κύπρο. Διατελεί ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με αριθμό δημοσιεύσεων σε ακαδημαϊκά περιοδικά στον τομέα των μακροοικονομικών. Είναι πρόσθετα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Centre.

Παύλος Φωτιάδης - Μέλος

Ο κ. Φωτιάδης σπούδασε Οικονομικά στο Harvard University στις ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD Business School στη Γαλλία. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης από το 1990. Από το 2016 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, η οποία εκπροσωπεί 8500 ζυθοποιεία και τους εθνικούς αντιπροσώπους 29 χωρών.
Δρ. Έλενα Ανδρέου - Μέλος

Η κα Ανδρέου είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Στατιστικής από το Queen Mary College του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, τίτλου MBA με ειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και διδακτορικού από το University of Manchester. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει δημοσιεύσεις σε θέματα οικονομετρίας και οικονομικών. Από το 2016 είναι επίσης Διευθύντρια του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου...


Δρ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου - Μέλος
Ο κ. Παπαγεωργίου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία από το Kings College και διδακτορικό στην Πολιτική Φιλοσοφία στο UCL στο Λονδίνο. Από το 1991 εργάστηκε σε διευθυντική θέση στο Κέντρο Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Την περίοδο 2011-2016 διετέλεσε βουλευτής και συμμετείχε στις Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Είναι εταίρος του Φόρουμ του Νταβός για το διεθνές πρόγραμμα μέτρησης της ανταγωνιστικότητας.

Τάσος Αναστασίου - Μέλος

Ο κ. Αναστασίου κατέχει Πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών από το London School of Economics. Εργάστηκε αρχικά στην PwC και είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία (ICAEW), κάτοχος του Advanced Corporate Finance qualification του ICAEW και του Chartered Institute of Securities and Investments, και του διπλώματος διοίκησης εταιρειών του Institute of Directors. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα των διεθνών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Είναι Διοικητικός Σύμβουλος σε Δημόσιες Εταιρείες και διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.Γεώργιος Κοιτάζος - Μέλος

Ο κ. Κοιτάζος κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Warwick και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Κατά την περίοδο 2009-2014, εργάστηκε ως αναλυτής και οικονομικός λειτουργός στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Από τον Απρίλιο του 2014 κατέχει διευθυντική θέση σε όμιλο τουριστικών επιχειρήσεων.

Ειρήνη Πική - Μέλος

Η κα Πική κατέχει πτυχίο Οικονομικών και Γεωγραφίας από το Πανεπιστήμιο Reading και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά Φυσικών Περιβάλλοντος και Πόρων από το UCL. Eίναι η Οικονομική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίας του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 1997 που εργάζεται στην κυβέρνηση ασχολήθηκε με θέματα Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ και άλλα ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ άλλων στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2012. Εργάστηκε επίσης στη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και ως επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών. Συμμετέχει παράλληλα σε ΔΣ αριθμού κρατικών οντοτήτων.


Ευάγγελος Τρύφωνος - Μέλος

Ο κ. Τρύφωνος κατέχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Washington και μεταπτυχιακό στον ίδιο κλάδο από το University on Kansas με εξειδίκευση στον τομέα χρηματοοικονομικών. Είναι επίσης κάτοχος του Advanced Certificate από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Αρχικά εργάστηκε στον τομέα της πρωτογενούς έρευνας αγοράς στην AC Nielsen στις αγορές της Κύπρου, Λιβάνου και Μαρόκου και αργότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα, αρχικά ως λειτουργός στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και μετά ως διευθυντής στην Francoudi & Stephanou Financial Services. Το 2005 εντάχθηκε στην Logicom Public, όπου μεταξύ άλλων συγκρότησε το τμήμα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και Εισπράξεων, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα σε περισσότερες από 20 χώρες.